Araştırma Geliştirme

Araştırma Geliştirme Görseli

Tügem tarafından “araştırmacı kuruluş” lisansı verilen şirketimiz,sebze ve çim konusunda geçmişte olduğu gibi,pazardaki en kaliteli açık tarla çeşitlerini üretmeyi hedef belirlemiştir.Dolayısı ile tohumlarımızın,sanayi gereksinimleri ve yönetmeliklerin belirlediği standartlarda olması, hatta aşması ana hedefimizdir.
Ar-Ge çalışmalarımızın hedefi yalnızca ürünlerimizin zirai hat ve kalitesini geliştirmek,çiftçinin üretimine artı değer katmak değil,toplumun da artık çok aradığı sağlık ve lezzeti temin etmektir.
Üretim esnasında,sıra araları çeşidin özelliklerine uygunluk açısından itina ile denetlenir.Tip dışı bitkiler sürekli ayıklanarak çeşidin özelliklerini muhafazası temin edilir. Hastalık ve zararlıların zamanında engellenmesi,bitkinin hasar görmesini engelleyip dolayısı ile tohum vigoritesini arttırırken,düşük miktarda kimyasal kullanımı sayesinde daha sağlıklı tohumlar elde edilir.
Tohum işleme tesis ve tarlalarımızdan,anlaşmalı üreticilerimize; yürütme departmanlarından, idari merkeze kadar gıda zincirinde her bağlantıyı kavramaya adanmış,yenilikçi ve katma değerli çözümler üretmeye hedeflenmiş bir tarımsal işletme oluşturuyoruz.Tedarik zincirindeki ürünlerin mütalaası,deneyim paylaşımı,uzmanlık konularında bayilerimiz,üreticilerimiz ve Tarımsal Araştırma Enstitüleri ile sıkı bir işbirliği içindeyiz.
Neden Hibrid’in yanında Standart tohum???
Yüzyıllar boyunca, ıslahçılar bitkilerde aranan özellikleri belirlemiş, seçici ıslah ve melezlemelerle daha üstün özelliklere sahip ürünler geliştirmeye ve seçmeye çalışmışlardır.Bu süreç eleğinden geçmiş ürünler,organik tarımın da gittikçe önem kazandığı bugünlerde,pazarın beklentilerine tam karşılamaktadır.
Bu çeşitler hibridlere göre daha lezzetli,daha dayanıklı ve daha esnek kullanımlıdır.
Bir hibrit ıslahçısı için,lezzet gibi karmaşık karakteristikler üzerinde oynamak,ebat ve şekil manipülasyonları kadar kolay değildir.Nisbeten statik kabul edilen modern hibridlere göre,standart çeşitler,yerel ekosisteme zamanla uyum sağlama esnekliğini kazanmış,dinamik bir yapıya sahiptir.Kaldı ki,standart çeşitler,az çok karakteristik özelliklerini sabitlemiştir.Yani bir çeşidin tohumu,bir hibrid kadar muntazam şekilli olmasa dahi,ebeveynlerine çok benzer karakteristiklerde çoğaltılabilir.